Volledig scherm
Lars Unnerstall in actie in Qatar, waar PSV op trainingskamp ging. © BSR Agency

Unnerstall weet niet of hij nu eerste keeper is bij PSV: ‘Ruiter is er ook nog’

Lars Unnerstall heeft na het trainingskamp van PSV in Qatar nog geen zekerheid over het feit of hij nu wel of niet de eerste keeper is bij PSV. Samen met Robbin Ruiter strijdt hij om de plek onder de lat nu Jeroen Zoet is vertrokken naar FC Utrecht. 

,,Of ik de concurrentieslag met Jeroen Zoet definitief heb gewonnen? Nou ja, Jeroen heeft ervoor gekozen om naar FC Utrecht te gaan‘’, zegt Unnnerstal in een interview met De Limburger. ,,Ik geloof niet dat je dan kunt zeggen dat ik de slag gewonnen heb. Bovendien heb ik van de trainer nog niet gehoord of ik ga spelen. Ernest Faber heeft gezegd dat alle drie de keepers een even grote kans maken. Nu is Jeroen weg, maar Robbin Ruiter is er ook nog. Natuurlijk had ik al graag geweten dat ik erin sta, maar dit hoort bij profvoetbal. Als ik daar niet tegen zou kunnen, heb ik het verkeerde beroep gekozen.”

De lezing van Unnerstall strookt met wat eerder al duidelijk werd bij de achtergronden rond het vertrek van Zoet. De doelman wilde niet langer wachten op de plannen van keeperstrainer Ruud Hesp om zo eventuele kansen op een transfer niet te verspelen. Hesp speelt een belangrijke rol bij de keuze die hoofdcoach Faber uiteindelijk moet maken. 

Zondag hervat PSV de competitie met een uitduel met Unnerstall oude club VVV. ,,Ik hoop natuurlijk dat ik in Venlo keep‘’, zegt de Duitser. ,,Ik ben vlak voor de winterstop nog even gaan kijken bij een training in De Koel. Ik heb niets dan mooie herinneringen aan VVV, de club waar ik een transfer naar PSV heb verdiend. Het waren twee mooie jaren. Ik kijk nu al uit naar het weerzien van de spelers en de andere mensen van de club. Ik hoop op een mooie ontvangst door de fans, maar cadeautjes zitten er niet in. We hebben de punten zelf veel te hard nodig.”