Volledig scherm
Memphis Depay. © Pim Ras Fotografie

United heeft eerste optie op ‘nieuwe aanvoerder’ Memphis

Memphis Depay zou zomaar het seizoen af kunnen maken als aanvoerder van Olympique Lyon. Dat heeft Juninho Pernambucano, technisch directeur bij de Franse club, aangegeven op de website van Olympique Lyon.

In een uitgebreid interview op het clubkanaal van Olympique Lyon gaat Juninho in op verschillende onderwerpen. Één daarvan is de rol van Memphis bij de huidige nummer veertien van de Ligue 1.

Sinds de komst van coach Rudi Garcia werd er namelijk gewerkt met verschillende aanvoerders, maar na de aankomende interlandperiode wordt een vaste captain aangewezen. Of dat Memphis wordt? ,,Hij verdient het als geen ander. Rudi zal snel zijn beslissing maken. Hij is een geboren leider”, zo klinken de lovende woorden van Juninho. 

Manchester United

Juninho verklapt bovendien dat Manchester United een eerste optie heeft op de Nederlandse spits, mocht hij vertrekken uit Frankrijk. ,,Zodra meerdere clubs zich melden voor Memphis heeft Manchester de eerste keuze. Vooralsnog hebben we echter geen bod ontvangen. Hij is heel blij in Lyon en we zullen aan het einde van het jaar gesprekken voeren om zijn contract (dat nog loopt tot medio 2021, red.) te verlengen.”

Karim Benzema

Juninho sprak ook nog over een ander kind van de club: Real Madrid-spits Karim Benzema. De 31-jarige Fransman speelde in de jeugd voor Olympique Lyon en kwam tussen 2004 en 2009 in meer dan honderd wedstrijden uit voor Les Gones. ,,Ik zal Karim voorstellen om zijn carrière bij ons af te sluiten. Hij heeft inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij komt hier vandaan dus waarom zouden we geen moeite doen om hem terug te halen? Ik zal wachten op het juiste moment. Hij zal zijn carrière hier beëindigen", zo klinkt het zelfverzekerd.

Bekijk hieronder de vooruitblik van Maarten Wijffels op het duel van het Nederlands elftal met Noord-Ierland. Welke speler vervangt Memphis Depay in de spits?