Volledig scherm
Jens Toornstra in een duel met zijn oude club ADO Den Haag. © BSR Agency

Toornstra: Feyenoord zit in de luwte, niemand verwacht de landstitel

Jens Toornstra verlengt eerdaags zijn contract, dat nog twee jaar doorliep, met een jaar tot de zomer van 2022. AD Sportwereld vroeg de middenvelder van Feyenoord naar het hoe en waarom. 

Feyenoord wilde op voorspraak van Jaap Stam de verbintenis verlengen ondanks het feit dat de speler geen vertrekwens had en ondanks het feit dat Toornstra geen onbetwiste basisspeler is in de Kuip. 

Waarom dan nu al openbreken?
,,Dat is uiteraard een vraag voor de beleidsbepalers bij de club”, zegt Toornstra. ,,Ik heb contact gehad met Sjaak Troost, de nieuwe technisch directeur. En eigenlijk was het snel geregeld. Ze wilden mij graag houden.’’

Het feit dat je lang niet altijd basisspeler was in de Kuip speelde geen rol in jouw besluitvorming?
,,Er zijn inderdaad periodes geweest dat ik niet speelde. Of liever gezegd niet alles. Maar ik kom jaarlijks altijd weer aan dertig wedstrijden.”

Van Feyenoord worden komend seizoen geen wonderen verwacht. Toornstra denkt dat dat verwachtingspatroon in het voordeel van de Rotterdammers kan uitpakken. ,,Feyenoord zit in de luwte. Niemand zal een landstitel verwachten. Maar misschien ligt dat ons wel. Het seizoen dat we kampioen werden, kwamen we ook uit een positie van de underdog.”