Jorrit Smeets en Jarni Koorman.
Volledig scherm
Jorrit Smeets en Jarni Koorman. © ANP Sport
1
EINDE
1
  • George Cox 71'
  • Lennart Thy 90'

Thy en VAR helpen PEC in slotfase aan punt in kelderkraker tegen Fortuna

Wie zou het beste omgaan met de spanning van een ware degradatiekraker? Voor rust was het antwoord simpel: PEC. Na de rust ook: Fortuna Sittard. De 1-1 eindstand was daardoor eigenlijk volkomen logisch.

Door Jurriën Schuiringa

Fortuna Sittard dacht zich lange tijd te kunnen verheugen over een sprongetje op de ranglijst. De goal die de Engelsman George Cox na 71 minuten spelen maakte, profiterend van een foutje van PEC-keeper Michael Zetterer, leek de winnende treffer te worden.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - PEC Zwolle (Premium)

De gelijkmaker van Lennart Thy.
Volledig scherm
De gelijkmaker van Lennart Thy. © BSR Agency

Die goal diende zich pas in de tweede helft aan. Want het was PEC Zwolle dat vanaf het begin de baas was in Sittard. De fans van de thuisclub probeerden hun club nog wat aan te sporen met een vuurwerkshow vlak voor de aftrap, maar echt effect had dit niet. Fortuna grossierde in rare passes en ballen die van voeten sprongen. Was het de spanning? De belangen waren immers groot, met de nummers 16 (Fortuna) en 15 (PEC) tegenover elkaar met allebei 25 punten op de teller.

Na rust waren de rollen ineens omgedraaid. PEC speelde aanvallend niets meer klaar en bij Fortuna groeide het geloof met de minuut. Met als climax de goal van Cox. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel de gelijkmaker alsnog. Invaller Lennart Thy benutte een strafschop, die scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf na het bekijken van camerabeelden. Daarop was te zien dat Pelle Clement naar de grond werd getrokken.