Kasper Dolberg.
Volledig scherm
Kasper Dolberg. © BSR Agency

Ten Hag verklaart afwezigheid Dolberg: ‘Kasper is in gesprek’

Ajax wil 25 miljoenAjax-trainer Erik ten Hag geeft toe dat Kasper Dolberg op weg is naar de uitgang bij Ajax. De Deense spits staat op het punt een transfer te maken naar het Duitse Hoffenheim. 

Ajax zou 25 miljoen voor hem willen ontvangen. Hij maakte zaterdagavond al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie in de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV (1-4). ,,Kasper is in gesprek met een club, dat klopt”, zegt Ten Hag. ,,Een jaar zoals vorig seizoen zou niet goed zijn voor hem. Maar het is een goede voetballer en we willen zoveel mogelijk goede voetballers. Achter hem hebben we echter grote talenten. Zoals Traoré en Danilo. En Tadic speelt natuurlijk vaak in de spits.”

AD-columnist Hugo Borst zei aan tafel bij FOX Sports dat Huntelaar 'Dolberg heeft vermoord’ door hem in de pikorde voorbij te gaan. ,,Daar heb ik geen problemen mee, want zo werkt het in de topsport. Dolberg is niet bestand tegen de intimiderende aanwezigheid van Huntelaar", legt Borst uit. ,,Huntelaar heeft het heel langzaam opgebouwd. Dat vind ik knap voor een spits op die leeftijd.”

Bekijk hier beelden van de persconferentie na de wedstrijd, waarin Ten Hag ook ingaat op de situatie met Dolberg:

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”