Volledig scherm
Jaap Stam. © EPA

Stam niet verbaasd over Feyenoord: ‘Dit is een hongerige ploeg’

Jaap Stam zat vanavond bij vlagen te genieten van Feyenoord, dat in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Europa League veel te sterk was voor Dinamo Tbilisi (4-0). ,,We hebben geen gekke dingen gedaan, gedomineerd, kansen gecreëerd en verdedigend niets weggegeven. Dan heb je gewoon verdiend gewonnen.”

Stam wilde voor de camera van FOX Sports wel even kwijt dat Dinamo Tbilisi ‘gewoon een goede ploeg is, die zeker in het eerste half uur simpel de vrije man vond'. Maar de Rotterdammers gingen er goed mee om, vond Stam. ,,Dat hebben we goed ‘gehandeld'. Nee, dat heeft me niet verbaasd. Dit is een hongerige ploeg, die uitstekend werd gesteund door Het Legioen. Dat was vanavond echt een mooie combinatie.”

Hoewel Feyenoord met een flinke marge volgende week afreist naar Georgië voor de return is Stam van mening dat de klus nog niet is geklaard. ,,Ook dan zullen we heel scherp moeten beginnen. We moeten koste wat het kost voorkomen dat Dinamo Tbilisi met een snelle goal vertrouwen krijgt dat er toch nog iets te halen valt tegen ons. De komende dagen moeten we waken voor euforie.”

Quote

Renato Tapia heeft zich goed bewogen in de groep.

Jaap Stam
Volledig scherm
Renato Tapia. © BSR Agency

Stam gaf Renato Tapia verrassend een basisplaats tegen de kampioen van Georgië. De middenvelder sloot na zijn deelname met Peru aan de Copa América pas laat aan bij de Rotterdammers en kreeg te horen dat hij in principe weg mocht. De situatie lijkt nu wat veranderd. Stam: ,,Renato heeft zich goed bewogen in de groep. Hij brengt ervaring met zich mee en heeft wat meer bagage dan Wouter Burger. Daarnaast heeft Renato bepaalde kwaliteiten aan de bal.”

Wint Feyenoord de tweeluik dan wacht in de play-offs nog één horde voor de groepsfase van de Europa League.