Jay-Roy Grot viert zijn doelpunt voor Vitesse, maar valt snel daarna geblesseerd uit.
Volledig scherm
Jay-Roy Grot viert zijn doelpunt voor Vitesse, maar valt snel daarna geblesseerd uit. © ANP Sport
1
EINDE
0
  • Jay-Roy Grot 70'

Sprintende Grot bezorgt Vitesse gelukkige zege op FC Twente

Vitesse heeft in de strijd om een plaats in de play-offs drie belangrijke punten gepakt. Dankzij een schitterend doelpunt van invaller Jay-Roy Grot boekte de thuisploeg een zeer gelukkige 1-0-overwinning op FC Twente.

Grot, ingevallen voor Riechedly Bazoer en met een fluitconcert verwelkomd door de eigen aanhang, werd in de 70ste minuut door Bryan Linssen weggestuurd en rondde na een lange rush knap af. Hij raakte bij die actie eveneens geblesseerd en moest meteen na het doelpunt het veld verlaten. 

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse - FC Twente (Premium)

De goal was omstreden, omdat Tim Matavz in aanloop naar de treffer een overtreding leek te maken op Peet Bijen. Tot woede van FC Twente greep de VAR echter niet in.

De ploeg uit Arnhem passeert dankzij de zege FC Utrecht en staat in ieder geval voor één dag zesde. FC Twente blijft veertiende, met één punt meer dan nummer 15 PEC Zwolle en nummer 16 Fortuna Sittard.

Vitesse en FC Twente hadden beide hun laatste twee competitieduels verloren. De ploeg uit Arnhem ging vorige week met 4-3 onderuit bij PEC Zwolle na drie doelpunten in de slotfase.

Vreugde bij Vitesse na het enige doelpunt.
Volledig scherm
Vreugde bij Vitesse na het enige doelpunt. © BSR Agency

Beste kansen voor Twente

Twente kreeg in Arnhem in de eerste helft de beste kansen. Noa Lang verzuimde te profiteren van een blunder achterin bij Vitesse en Haris Vuckic kon de bal vlak voor de rust niet voorbij doelman Remko Pasveer krijgen.

Vitesse was gestart met Bazoer voor Matus Bero en Patrick Vroegh voor Oussama Tannane. Zowel Bazoer als Vroegh moest nog voor rust wegens blessures worden gewisseld. Daar kwam later het afhaken van doelpuntenmaker Grot nog bij.

FC Twente kreeg na de tegentreffer nog kansen via Vuckic en invaller Keito Nakamura, maar kon niet meer voor de gelijkmaker zorgen.

Jay-Roy Grot werd matchwinner na een knappe sprint.
Volledig scherm
Jay-Roy Grot werd matchwinner na een knappe sprint. © ANP Sport
Vitesse FC Twente
Volledig scherm
Vitesse FC Twente © AD