Volledig scherm
© ANP

Speelschema eredivisie bekend

Het nieuwe speelschema van de eredivisie is bekend: seizoen 2019-2020 start op vrijdagavond 2 augustus met de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II, Feyenoord-Sparta gaat de boeken in als de eerste zondagavondwedstrijd van 20.00 uur.

De eerste topper staat net als afgelopen jaargang eind september op het programma: op zondag 22 september staan PSV en Ajax tegenover elkaar in het Philips Stadion. De eerste Klassieker wordt afgewerkt in de Johan Cruijff Arena, op zondag 27 oktober.

Ajax en PSV

Officieel trappen Ajax en PSV het nieuwe seizoen af als zij op zaterdag 27 juli strijden om de Johan Cruijff Schaal. Precies een week later spelen de Amsterdammers bij Vitesse, PSV gaat naar FC Twente.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.