Silvester van der Water nam twee treffers voor zijn rekening vanmiddag.
Volledig scherm
Silvester van der Water nam twee treffers voor zijn rekening vanmiddag. © ANP Sport
4
EINDE
2
  • Dario van den Buijs 30'
  • Silvester van der Water 34' 52'
  • Delano Burgzorg 66'
  • Clint Leemans 16'
  • Anas Tahiri 28'

RKC ondanks vliegende start kansloos tegen swingend Heracles

In een doelpuntrijk treffen trok Heracles aan het langste eind tegen RKC (4-2). De Waalwijkers kwamen in een spectaculaire eerste helft verrassend op een 2-0 voorsprong, maar gaven die marge kinderlijk eenvoudig weg tegen een oppermachtig Heracles.

De bekerwedstrijd tussen Heracles en RKC werd al een doelpuntenfestijn (4-3) en beide teams maakten er ook in het competitieduel een spektakel van. Het duel ontbrandde direct in de openingsminuten. Emil Hansson verraste Janis Blaswich binnen twee minuten bijna in de korte hoek en raakte de paal. Vier minuten later was het Cyriel Dessers die een strafschop via de paal naast schoot. Even daarna raakte Orestis Kiomourtzoglou de lat, en leek het erop dat de openingstreffer van het veel sterkere Heracles niet lang kon uitblijven.

Bekijk hier de samenvatting van Heracles - RKC (premium). 

Verrassend genoeg was het juist RKC dat de score opende, Clint Leemans benutte een strafschop - gegeven na een handsbal - in de 16de minuut wel. Anas Tahiri maakte er na nog geen half uur spelen ondanks het overwicht van de Almeloërs zelfs 0-2 van, na een uitstekend balletje van Richard van der Venne.

Snelle aansluitingstreffer

Maar een razendsnelle aansluitingstreffer van Dario van den Buijs (twee minuten na de 0-2) zorgde ervoor dat de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd was. Silvester van der Water tekende enkele minuten later al de gelijkmaker aan en was snel na rust ook verantwoordelijk voor de 3-2.

De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld toen Delano Burgzorg na een uur de 4-2 binnen schoot. Twee (aanvallende) wissels - Darren Maatsen voor Emil Hansson en Saïd Bakari voor Richard van der Venne - maakten geen verschil meer, het was eerder de thuisploeg dat de score nog had kunnen uitbreiden.

Bekijk de reactie van RKC-goalie Etienne Vaessen:

Heracles RKC
Volledig scherm
Heracles RKC © AD