Abe Knoop. Rechts in 1990: FC Wageningen-doelman Abe Knoop bokst de bal weg voordat Folkert Velten van Heracles gevaarlijk kan worden.
Volledig scherm
Abe Knoop. Rechts in 1990: FC Wageningen-doelman Abe Knoop bokst de bal weg voordat Folkert Velten van Heracles gevaarlijk kan worden. © ANP, Pro Shots

PSV en Feyenoord: polletje van Van Breukelen, 10-0 én dat eenmalige optreden van Abe Knoop

PSV en Feyenoord staan zondag weer tegenover elkaar. Wie aan die confrontatie denkt komt al snel op de 10-0 in Eindhoven in 2010. Of het beroemde polletje van Hans van Breukelen, die de bal in de Kuip weer oppakte, een vrije trap tegen kreeg en Feyenoord op die manier aan een treffer hielp.

  1. Cambuur  mag geen fans meenemen naar De Toekomst: ‘Volledig in strijd met koers van normalisatie’

    Cambuur mag geen fans meenemen naar De Toekomst: ‘Volledig in strijd met koers van normalisa­tie’

    SC Cambuur mag geen supporters meenemen naar Amsterdam voor het bekerduel met het hoogste amateurteam van Ajax. Het bekerduel wordt donderdag gespeeld op Sportpark De Toekomst, dat valt onder de gemeente Ouder-Amstel. Burgemeester Joyce Langenacker heeft op advies van de Amsterdamse politie besloten dat er geen Friese fans mogen komen, omdat de infrastructuur van De Toekomst niet geschikt zou zijn voor dergelijke risicowedstrijden.