Oussama Tannane druipt af terwijl PEC de winnende goal van Pelle Clement viert.
Volledig scherm
Oussama Tannane druipt af terwijl PEC de winnende goal van Pelle Clement viert. © ANP Sport
4
EINDE
3
  • Gustavo Hamer 6'
  • Kenneth Paal 74'
  • Reza Ghoochannejhad 90'
  • Pelle Clement 90'+4'
  • Tim Matavz 6'
  • Oussama Tannane 33' 90'+2'

PEC klopt Vitesse in duel met spectaculair begin én einde

Vitesse faalt dit kalenderjaar in uitwedstrijden. De Arnhemse club liet zaterdag bij PEC Zwolle een voorsprong uit handen glippen. De degradatiekandidaat pakte in een spectaculaire slotfase een verdiende zege tegen de fletse bezoekers: 4-3.

PEC viert de goal van Gustavo Hamer.
Volledig scherm
PEC viert de goal van Gustavo Hamer. © BSR Agency

De wedstrijd in Zwolle kende een flitsende opening. Na zes minuten was de stand al 1-1. Eerst profiteerde Gustavo Hamer voor PEC van de chaos achterin bij Vitesse. Meteen uit de aftrap strafte Tim Matavz een slechte terugspeelbal van Yuta Nakayama af.

PEC kreeg daarna geweldige kansen, maar Vitesse sloeg na 33 minuten toe. Oussama Tannane zette de aanval op met Joshua Brenet, kreeg daarna alle vrijheid omdat Bram van Polen niet ingreep en haalde verwoestend uit. De bal zeilde bij doelman Michael Zetterer in de kruising: 1-2.

Bekijk hier de samenvatting van PEC-Vitesse! (Premium)

Misser voor open goal

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency

PEC was na rust beter. Lange tijd hield Vitesse stand, mede door een misser voor open goal van Reza Ghoochannejhad. Maar na 74 minuten trok de degradatiekandidaat de stand terecht gelijk. Via een vloeiende combinatie kwam Kenneth Paal vrij. De back schoot gedecideerd binnen: 2-2.

Ghoochannejhad vertolkte daarna de hoofdrol. De Iraniër miste eerst een volgende opgelegde kans. Daarna schoot hij een strafschop binnen. PEC kreeg die na 90 minuten op aangeven van arbiter Lindhout en de VAR na hands van Brenet.

Vitesse leek zo verslagen, maar de Arnhemse club kwam meteen weer terug. Tannane scoorde opnieuw, nu met een vrije trap: 3-3.

Genoeg voor een punt was dat niet. In de extra tijd sloeg PEC alsnog toe. Remko Pasveer, tot dan de beste man aan de zijde van Vitesse, werkte de bal na 94 minuten in eigen doel.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency