Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
3
  • Lennart Thy 39'
  • Vangelis Pavlidis 41' 72'
  • Clint Leemans 47'

Pavlidis schiet Willem II in Zwolle naar uitstekende seizoenstart

Willem II is het eredivisie-seizoen uitstekend begonnen. Met dank aan twee goals van Vangelis Pavlidis wonnen de Tilburgers met 1-3 bij het toch al zo geplaagde PEC Zwolle.

Door Wilber Hack

De Tilburgse ploeg is sinds het vertrek van spelers als Daniel Crowley, Alexander Isak, Renato Tapia en Diego Palacios nog lang niet op sterkte. Maar dat de Grieken er nog zijn, moest PEC Zwolle pijnlijk ondervinden. Pavlidis scoorde tweemaal. Marios Vrousai bracht Clint Leemans met een vrije trap zo in verlegenheid dat die in eigen doel kopte.

Natuurlijk haalde Willem II wel alvast een paar nieuwe spelers. Technisch directeur Joris Mathijsen voegde met Ché Nunnely en Mats Köhlert twee authentieke buitenspelers aan de selectie toe. Vanavond werd duidelijk waarom. Met hun snelheid en dribbels op de flanken zorgden ze voor veel dreiging. Ze laten Willem II op een manier voetballen die ze in Tilburg zo graag zien.

Geen genoegen

Willem II is, net als PEC overigens, nog lang niet klaar. Het wacht lang met de spelers die het verder aan de selectie toe wil voegen. Sinds de winterstop van het vorig seizoen heeft Mathijsen de smaak te pakken. Door slimme winterse versterkingen werkte de Tilburgse club zich van de onderste regionen op tot een club die lang meedeed voor kwalificatie om Europees voetbal. Met minder nemen ze nu geen genoegen.

Bij de Tilburgse club zijn ze dus in staat om kwaliteit te herkennen, al heerst er het besef dat er niet elk seizoen een speler van het kaliber Alexander Isak rond zal lopen. De Zweedse huurling was grotendeels verantwoordelijk voor de opmars. Met Nunnely, Köhlert en ook de Zweedse verdediger Sebastian Holmén lopen er spelers die Willem II verder kunnen brengen.

Zelfzuchtig

Veel moeite om een opstelling te maken voor de wedstrijd in Zwolle kostte het Willem II-trainer Adrie Koster niet. Pavlidis in de spits of op tien, dat was de zwaarste afweging die hij moest maken. De keuze viel op de spitspositie. Dat pakte heel goed uit, al kreeg Pavlidis bij zijn eerste goal wel alle medewerking van Dennis Johnsen. Die speelde te zacht terug. Pavlidis kapte Darryl Lachman uit en schoof de bal in de verre hoek.

Door een blunder van doelman Timon Wellenreuther was Willem II even daarvoor op achterstand gekomen. Die kwam overbodig zijn doel uit toen een bal via de rug van Freek Heerkens in de voeten van Lennart Thy plofte. De Duitser hoefde de bal maar in het lege doel te schuiven. Meteen na de rust kwam Willem II op voorsprong. Daarna is de Tilburgse ploeg niet meer in problemen geweest. In de buurt van de gelijkmaker kwam Zwolle niet. De Tilburgers hadden nog verder uit kunnen lopen als Pavlidis met al twee treffers op zak niet zo zelfzuchtig was geweest.

In Tilburg zullen ze er niet om treuren. De beslissing om op de juiste spelers te wachten lijkt goed uit te pakken. Dat je er alleen nog maar sterker op kunt worden is een lekker gevoel met een zege bij PEC Zwolle op zak.