Volledig scherm
Guus Til. © BSR Agency

Officieel: Til verkast voor vier jaar naar Spartak Moskou

Guus Til is officieel speler van Spartak Moskou. De Russische ploeg kondigt de komst van de Nederlander aan op Twitter.

Het hing al een tijdje in de lucht en Til stelde zelf ook dat een overstap naar de Russische hoofdstad een kwestie van tijd was. De aanvoerder van AZ zat zondag al niet meer bij de selectie van de Alkmaarders in het thuisduel met Fortuna Sittard dat met 4-0 gewonnen werd in de eerste speelronde van de eredivisie.

Luister hier naar de laatste Eredivisiepodcast.

Til doorstond vandaag de medische keuring in Moskou en tekent een contract voor vier jaar bij Spartak, dat zo'n achttien miljoen euro betaalt voor de man die één duel voor Oranje speelde. 

Til speelde sinds 2011 bij AZ en doorliep vervolgens de jeugdopleiding tot aan het eerste elftal, waarvan hij het afgelopen seizoen captain was. Vorig seizoen werd de 21-jarige middenvelder bovendien topscorer van de ploeg met twaalf treffers.

,,We willen Guus bedanken voor alle jaren bij AZ”, stelde directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ. ,,Hij kwam al op jonge leeftijd bij ons en is een mooi voorbeeld van een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Guus heeft vervolgens zijn doorbraak bij de A-selectie gemaakt en heeft het tot international weten te schoppen. Hij is een voorbeeld voor heel veel jeugdspelers. We wensen hem veel succes in Moskou.”

Bekijk hier de laatste aflevering van Panenka.