Volledig scherm
Noa Lang moest afgelopen zaterdag nog vanaf de tribune toekijken bij FC Twente. © ANP Sport

Noa Lang klaar voor debuut bij FC Twente: ‘Hij is een speciale speler’

Noa Lang maakt zondag zijn debuut voor FC Twente. De van Ajax gehuurde aanvaller is hersteld van de blessure die hij opliep op het trainingskamp van de Amsterdamse club.

Lang neemt naar alle waarschijnlijkheid de plek voorin op links in van Rafik Zekhnini. „Noa is een speciale speler die ons kan helpen in het laatste deel van het veld met een dribbel, een eindpass of een goal. Met zijn creativiteit kan hij vanuit het niets toeslaan”, zegt FC Twente-trainer Gonzalo Garcia. De Enschedeërs hebben al het gehele seizoen moeite om tot kansen te komen. In de laatste vier competitieduels kwam de ploeg zelfs niet eens tot scoren. 

Volgens Garcia maakt Lang een goede indruk op de trainingen. „Hij is een speciale speler. Dat zag je op de eerste dag al.” Ondanks enkele kleine pijntjes, zoals de oefenmeester dat aangeeft, is de rest van de selectie beschikbaar. 

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.