Volledig scherm
PREMIUM
Blaise N’Kufo. © BSR Agency

N'Kufo blij met titel FC Twente: ‘De fans verdienen dit’

Negen jaar geleden nam Blaise N'Kufo (43) de kampioensschaal in de eredivisie in ontvangst in Breda. Nu viert hij het kampioensfeest van FC Twente in Enschede, als speciale gast.

,,Het gevoel dat je krijgt als je kampioen bent en als aanvoerder de schaal in ontvangst mag nemen, is geweldig. Voor de aanvoerder die nu de kampioensschaal krijgt zal dat ook speciaal blijven. Ik ben er heel trots op dat ik met FC Twente de eerste landstitel ooit heb gewonnen en dat ik die schaal aan de supporters mocht tonen. Dat vergeet ik nooit meer", zegt Blaise N'Kufo, die tussen 2003 en 2010 topscorer aller tijden werd bij FC Twente.

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.