Volledig scherm
Aaron Meijers. © BSR Agency

Moet bij ADO zelfs de aanvoerder voor zijn plek vrezen?

Herstart eredivisieADO hervat zondag de competitie met zeker vier nieuwe spelers. Of ze allemaal tegen RKC beginnen is nog de vraag, maar het zou zomaar kunnen dat nieuwe trainer Alan Pardew zelfs de aanvoerder passeert.

Door Yorick Groeneweg

Bij ADO lijkt niemand meer zeker van zijn plek. Ja, misschien eentje. Luuk Koopmans. Hij was in de eerste seizoenshelft een positieve uitzondering. Dat het hier om de keeper gaat, is veelzeggend voor de situatie bij de nummer 17 van de eredivisie. Een van de spelers die de doelman tot nu toe vaak in de problemen brengt, is Aaron Meijers. Al sinds 2012 de linksback in Den Haag. Toch zou de 32-jarige aanvoerder nu weleens voor zijn plek in het elftal moeten vrezen.

Volledig scherm
Laurens de Bock. © Angelo Blankespoor

Pardew vertelde Meijers op trainingskamp in Spanje al dat er geen garanties meer zijn. Zeker niet met een directe concurrent. Die is er nu, want ADO haalde deze week Laurens De Bock (27). Een speler voor links achterin. Aardig cv ook. Zo was de Belg met Club Brugge nog in de Champions League actief. In die dagen zat ‘Bockie’ – overigens zonder te spelen – al eens bij de selectie van de Rode Duivels. ADO huurt hem met optie tot koop van Leeds United, omdat de Vlaming daar niet in de plannen voor komt.

Bij ADO kan dat niet het geval zijn. De club heeft weer wat financiële middelen, maar huurt tot nu toe alleen. De korte termijn is nu belangrijk: niet degraderen is Pardews eerste, tweede en derde opdracht. Dan haal je geen spelers die er rustig in kunnen komen. Zo zal het dit weekeinde ook niet alleen voor Meijers spannend zijn. Naast De Bock staan er met Sam Stubbs, George Thomas en Mick van Buren nog drie verse krachten te trappelen.

Poll

Welke club is de voornaamste degradatiekandidaat?

Welke club is de voornaamste degradatiekandidaat?

  • FC Twente (6%)
  • Fortuna Sittard (3%)
  • FC Emmen (3%)
  • PEC Zwolle (6%)
  • VVV-Venlo (12%)
  • ADO Den Haag (17%)
  • RKC Waalwijk (53%)
4553 stemmen
Volledig scherm
Alan Pardew. © Angelo Blankespoor