Luuc Eisenga.
Volledig scherm
Luuc Eisenga. © ANP

Luuc Eisenga nieuwe algemeen directeur NAC

Luuc Eisenga wordt de nieuwe algemeen directeur van NAC. Hij tekent een contract voor onbepaalde tijd bij de Bredase club. De 46-jarige sportbestuurder nam op 1 maart van dit jaar afscheid van sc Heerenveen nadat hij begin december zijn vertrek had aangekondigd.

De Fries komt oorspronkelijk uit de wielerwereld, waar hij achtereenvolgens werkzaam was bij Motorola (assistent), Team Telekom (persvoorlichter) en LottoNL-Jumbo. Daarnaast was hij voorzitter van de organisatie (AIGCP) die de belangen behartigde van de professionele wielerploegen.

In Breda wordt hij de opvolger van Nicole Edelenbos, die de afgelopen drie maanden interim-directeur is geweest als tijdelijk vervanger van de opstapte Justin Goetzee.

Tom van den Abbeele wordt de nieuwe technisch directeur. Hij begint op 15 april in Breda en hij tekent voor drie jaar. De 39-jarige Belg is momenteel technisch directeur bij de Belgische club Sint-Truidense VV. In het verleden werkte de oud-voetballer bij de jeugdopleidingen van onder meer KAA Gent en Club Brugge.

,,Uiteraard kende ik NAC al, aangezien ik het Nederlands voetbal ook op de voet volg. Het is een echte traditieclub met een enorme betrokkenheid waar ik graag deel van uit wil maken. Ik ga het avontuur vol overgave aan en hoop met mijn visie de stabiliteit terug te brengen en verder te bouwen aan het fundament dat er ligt”, aldus Van den Abbeele.

Onlangs presenteerde de club al trainer Ruud Brood, die de club moet zien te behoeden voor degradatie. NAC nam kort daarvoor afscheid van Mitchell van der Gaag.