Volledig scherm
© ANP Kippa

Levchenko nieuwe voorzitter spelersvakbond VVCS

Oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko is per 1 juli de nieuwe voorzitter van VVCS, de vereniging van contractspelers. Hij is de opvolger van Danny Hesp, die na veertien jaar heeft besloten om een stapje terug te doen.

,,Danny heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van onze organisatie”, laat VVCS-directeur Louis Everard weten. ,,Wij hebben in Evgeniy een gemotiveerde en betrokken voorzitter gevonden, die weet wat er speelt in de nationale en internationale voetbalwereld.”

Levchenko (41) is geboren in Oblast Donetsk in Oekraïne en werd in 2001 genaturaliseerd tot Nederlander. Hij speelde voor Vitesse, FC Groningen, Sparta Rotterdam en Willem II. ,,Ik heb in mijn eigen carrière ondervonden hoe kwetsbaar een jonge prof is. Je bent volledig gefocust op je toekomst als voetballer en de juiste begeleiding is daarbij essentieel, van mensen die je blindelings kunt vertrouwen. VVCS biedt die begeleiding en zorgt ervoor dat sporters en coaches het beste uit hun carrière kunnen halen, zowel tijdens de periode op het veld als in het leven daarna.”