Volledig scherm
© BSR Agency

Koopmeiners: ‘De titel? We zijn misschien wel tot iets heel speciaals in staat...’

Of AZ de landstitel kan pakken? Aanvoerder Teun Koopmeiners denkt na de 1-0 overwinning op Ajax (waardoor beide ploegen nu samen aan kop staan) dat niets uitgesloten mag worden.

AZ en Ajax leken zondag op 0-0 te gaan afsluiten, maar in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd kopte Myron Boadu uit een corner de enige en dus winnende treffer binnen. ,,Dit is de perfecte manier om thuis te komen”, zo straalde Koopmeiners na afloop, doelend op het feit dat AZ voor het eerst in maanden weer in het eigen AFAS Stadion kon spelen.

Hij had genoten van de intense topper. ,,Van beide ploegen werd het uiterste gevraagd. Een typische 0-0-wedstrijd? Er waren best veel kansen, dus ik had wel het gevoel dat er een team nog een goal zou gaan maken. Dat wij dat zijn, is fantastisch. Je merkt het in het stadion: één grote ontlading.”

Tot slot kreeg hij de vraag of AZ misschien kan meestrijden om de titel. ,,We zijn misschien wel tot iets heel speciaal in staat...”, zo grijnsde hij. ,,We hebben nog een lange weg te gaan, we zijn pas op de helft, maar we zijn goed bezig.”