Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Strootman voor aanvang voor het duel in Parijs tegen Frankrijk op de reservebank met Jeroen Zoet. © Pim Ras Fotografie

Koeman zet de pikorde in Oranje op zijn kop

Bondscoach Ronald Koeman smeedde tegen Peru en Frankrijk verder aan het Oranje dat hij voor ogen heeft. Met de keuze voor spelers, verandert ook de pikorde. Zéker vergeleken met Frankrijk - Nederland van een jaar geleden is er al een hoop op zijn kop gezet.

Door Maarten Wijffels

Het was al bijna middernacht toen Ronald Koeman nog een laatste vraag kreeg in de nastoot van Frankrijk - Nederland. Of het moeilijk was Kevin Strootman te moeten vertellen dat die zijn basisplaats kwijt is? En of dit tegelijkertijd de moeilijkste beslissing is in zeven maanden Oranje?

,,Nou, het is makkelijker om tegen Frenkie de Jong te zeggen dat-ie start'', antwoordde de bondscoach. ,,Maar ik kan niet weglopen voor moeilijke beslissingen. We zijn aan het bouwen aan een elftal. We zijn tevreden hoe het middenveld vandaag stond.''

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.