Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Strootman voor aanvang voor het duel in Parijs tegen Frankrijk op de reservebank met Jeroen Zoet. © Pim Ras Fotografie

Koeman zet de pikorde in Oranje op zijn kop

Bondscoach Ronald Koeman smeedde tegen Peru en Frankrijk verder aan het Oranje dat hij voor ogen heeft. Met de keuze voor spelers, verandert ook de pikorde. Zéker vergeleken met Frankrijk - Nederland van een jaar geleden is er al een hoop op zijn kop gezet.

Door Maarten Wijffels

Het was al bijna middernacht toen Ronald Koeman nog een laatste vraag kreeg in de nastoot van Frankrijk - Nederland. Of het moeilijk was Kevin Strootman te moeten vertellen dat die zijn basisplaats kwijt is? En of dit tegelijkertijd de moeilijkste beslissing is in zeven maanden Oranje?

,,Nou, het is makkelijker om tegen Frenkie de Jong te zeggen dat-ie start'', antwoordde de bondscoach. ,,Maar ik kan niet weglopen voor moeilijke beslissingen. We zijn aan het bouwen aan een elftal. We zijn tevreden hoe het middenveld vandaag stond.''

  1. ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’
    Voetbalpodcast

    ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’

    Een tikkeltje verwond en aangeslagen beginnen koploper PSV en Feyenoord zondagmiddag in Eindhoven aan de kraker in de eredivisie. Zowel de kampioen als de Rotterdammers moet winnen. PSV om Ajax van het lijf te houden, Feyenoord om de marge met AZ niet als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Verslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou nemen alle onderwerpen onder leiding van presentator Etienne Verhoeff onder de loep in de nieuwe AD Voetbalpodcast.