Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlands Elftal voor aanvang van de vorige interland, de Nations League-finale tegen Portugal. © Pim Ras Fotografie

Koeman komt vandaag met voorselectie: hoe staat Oranje ervoor?

Vandaag start ook het nieuwe seizoen voor Oranje. Ronald Koeman komt met zijn voorselectie voor septemberinterlands tegen Duitsland en Estland. De bondscoach krijgt spelers straks totaal verschillend binnen. Die van PSV zijn al acht duels bezig, alle ‘Italianen’ van Oranje staan nog op nul. Zó ziet de staat van Oranje eruit.

Door Maarten Wijffels

Ronald Koeman hoeft de opstelling van de laatste interland er maar bij te pakken. De as van zijn Oranje dat op 9 juni de Nations Leaguefinale verloor van Portugal vertelt al het hele verhaal. Op doel is Jasper Cillessen net met de competitie begonnen. Hij keept bij een nieuwe club in een nieuwe omgeving. 

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.