Volledig scherm
PREMIUM
Jackie Groenen. © BSR Agency

‘Juist ík eruit, daar had ik moeite mee’

Jackie GroenenHet voetbalvernuft van Jackie Groenen (24) is een belangrijk wapen van dit Oranje. Maar tegen Nieuw-Zeeland kon ze dat maar moeilijk etaleren, met een wissel tot gevolg. Iets wat de middenvelder bepaald niet gewend is.

Volledig scherm
Jackie Groenen in duel met Rosie White van Nieuw-Zeeland. © EPA

Door Tim Reedijk

Jackie Groenen is een genieter. Van jongs af aan is ze opgegroeid met de beelden van Johan Cruijff. In de auto op weg naar trainingen zat een schermpje waarop ze de videobeelden van de grootmeester grijs draaide. Nu is het Frenkie de Jong die haar bovengemiddelde aandacht trekt.

Voetballers die dingen doen die anderen niet kunnen of die passes geven die anderen niet zien. Bij de Leeuwinnen is die rol háár toebedeeld. Zij is de speelster die een wedstrijd kan openbreken met een splijtend passje. Liefhebbers als AD-columnist Willem van Hanegem (‘ze kan geweldig voetballen en zegt zinnige dingen over het spelletje’) loven haar kunnen op het veld en daarbuiten.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.