Volledig scherm
De spelers van Jong Ajax vieren de goal van Danilo Pereira. © pro shots

Jong Ajax mist veertien spelers, maar wint wel van Jong AZ

Jong Ajax heeft in de Keuken Kampioen Divisie verrassend gewonnen van Jong AZ. De Noord-Hollandse derby eindigde in Alkmaar in 0-1. Danilo Pereira maakte in de 27ste minuut het enige doelpunt in het AFAS Stadion in Alkmaar. 

De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien man na de tweede gele kaart voor Levi Opdam in de extra tijd.

Jong Ajax had bij de KNVB om uitstel van het duel gevraagd. Trainer Michael Reiziger miste liefst veertien spelers door interlandverplichtingen met nationale jeugdteams. De wedstrijd moest echter volgens plan worden gespeeld en dat ging de jonge gelegenheidsploeg uit Amsterdam onverwacht goed af.

Jong Ajax staat na vier wedstrijden op de zesde plaats met zeven punten. Jong AZ bezet de zeventiende plaats met één punt.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.