Jacob Rasmussen (wit shirt) in duel met James Efmorfidis van RKC Waalwijk. De huurling van Fiorentina ontbreekt bij Vitesse tegen Sparta.
Volledig scherm
Jacob Rasmussen (wit shirt) in duel met James Efmorfidis van RKC Waalwijk. De huurling van Fiorentina ontbreekt bij Vitesse tegen Sparta. © BSR Agency

In spelersgroep van Vitesse test alleen Rasmussen positief

Vitesse kan in de wedstrijd tegen Sparta niet beschikken over Jacob Rasmussen. De Deense verdediger is positief getest op corona. Hij is al in quarantaine en doet zaterdag niet mee in GelreDome.   

 1. VVCS verontrust over aantal coronabesmettingen: ‘Veel vraagtekens’
  FIFPRO wil minder interlands

  VVCS verontrust over aantal coronabe­smet­tin­gen: ‘Veel vraagte­kens’

  De internationale spelersvakbond FIFPRO en de Nederlandse belangenvereniging VVCS maken zich zorgen om het toenemende aantal coronabesmettingen in de voetballerij. De ‘bubbel’ die alle clubs hebben gecreëerd, blijkt lang niet altijd waterdicht. ,,Er zijn heel veel vraagtekens, we weten eigenlijk niet eens wat de dag van morgen brengt”, zegt Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken bij FIFPRO.
 2. Zorgen bij PSV om corona-uitbraak: ‘Moeten we doorspelen als iemand van ons op de ic komt?’

  Zorgen bij PSV om corona-uit­braak: ‘Moeten we doorspelen als iemand van ons op de ic komt?’

  Trainer Roger Schmidt van PSV maakte zich na afloop van Vitesse-PSV zorgen om de corona-situatie bij PSV. Inmiddels zijn 8 van de 27 leden van de A-selectie van de Eindhovense club besmet of besmet geweest en maandag staat de volgende testronde weer op het programma. ,,Je moet als trainer niet teveel nadenken over dingen waar je geen invloed op hebt, maar ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie”, zei de coach tijdens de persconferentie na het duel met de Arnhemmers.