Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag. © Getty Images

‘Ik voel me soms net een bondscoach’

Erik ten HagMet de uitwedstrijd tegen RKC begint zaterdag deel 3 van Ajax’ seizoen. Juist in die reeks van wedstrijden was de ploeg vorig seizoen niet te stuiten, hoe zwaar de strijd op drie fronten ook was. Voor trainer Erik ten Hag is het balanceren. ,,Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen.’’

Door Freek Jansen

Sergiño Dest verbleef een paar ­dagen op Ibiza, Nicolás Tagliafico zocht met zijn geliefde de Italiaanse kust op - zie Instapost hieronder - en Joël Veltman ging met zijn gezin even naar Disneyland in Parijs. In de voorbije anderhalve week had iedere Ajacied, zelfs de internationals die in actie kwamen voor hun landen, even de tijd en ruimte om ontspanning te zoeken.

  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.