Volledig scherm
© BSR Agency
WNS
2
EINDE
2
  • Hicham Faik 48'
  • Dries Saddiki 76'
4
strafschoppen
3
  • Vangelis Pavlidis 20'
  • Damil Dankerlui 81'

Heerenveen schakelt na penalty's bekerfinalist Willem II uit

SC Heerenveen had er 120 minuten en strafschoppen voor nodig tegen bekerfinalist Willem II, maar de ploeg van Johnny Jansen plaatste zich uiteindelijk voor de kwartfinales van de beker.

Door Sander de Vries
Bijna bekroonde Rami Hajal zijn thuisdebuut voor Heerenveen met de winnende treffer. De 18-jarige middenvelder, van wie in Friesland veel wordt verwacht, probeerde het diep in de verlenging met een omhaal. Hajal zag zijn inzet echter worden gekeerd door Willem II-doelman Timon Wellenreuther.

Bekijk hier de samenvatting van Heerenveen - Willem II (premium). 

Penalty’s moesten dus voor de beslissing zorgen. En dat deed Heerenveen net iets beter dan Willem II. Freek Heerkens en Marios Vrousai mistten namelijk voor de Tilburgers, terwijl namens Heerenveen alleen Runar Espejord faalde vanaf 11 meter.

En dat terwijl Willem II lange tijd weinig te duchten had van Heerenveen. Vangelis Pavlidis opende voor rust de score. De spits van Willem II snelde, na een goede actie van Mike Ndayishimiye naar de eerste paal: 0-1.

Heerenveen speelde voor rust nagenoeg niets klaar, maar richtte zich in de tweede helft op. Hicham Faik scoorde uit een makkelijk gegeven strafschop en een eigen doelpunt van Driess Sadikki zette Heerenveen op voorsprong. Damil Dankerlui maakte in de slotfase gelijk. Gescoord werd er in de verlenging niet meer, waarna Heerenveen zich het meest koelbloedig toonde vanaf de stip.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency