Doelpuntenmaker Chidera Ejuke viert de treffer met Ricardo van Rhijn en Alen Halilovic.
Volledig scherm
Doelpuntenmaker Chidera Ejuke viert de treffer met Ricardo van Rhijn en Alen Halilovic. © ANP Sport
2
EINDE
3
  • Haris Vuckic 65'
  • Lindon Selahi 72'
  • Hicham Faik 4'
  • Chidera Ejuke 48'
  • Joey Veerman 55'

Heerenveen houdt stand in enerverende pot tegen FC Twente

SC Heerenveen heeft een einde gemaakt aan serie van acht eredivisieduels zonder overwinning. De club uit Friesland won de spectaculaire uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-3.

De openingsminuten van het duel waren ronduit stormachtig. Noa Lang had binnen 20 seconden FC Twente al op voorsprong kunnen zetten, maar de Ajax-huurling stuitte op goalie Filip Bednarek. Daarna was het de beurt aan sc Heerenveen, dat in de daaropvolgende minuten de kansen aaneenreeg. Hicham Faik zette de bezoekers na vier minuten dan ook op voorsprong na een foutje van Joël Drommel. 

FC Twente zette aan in een vermakelijke eerste helft, maar de beste kansen waren toch echt voor sc Heerenveen. De rappe aanvallers waren de defensie van de Tukkers meermaals te snel af. Dat resulteerde in de eerste 45 minuten maar in één treffer.

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - sc Heerenveen (Premium). 

Direct na de pauze sloegen de Friezen wél toe. Chidera Ejuke frommelde de bal langs de defensie, creëerde met twee schijnbewegingen de nodige ruimte en ramde zijn ploeg vervolgens op 0-2. Toen Joey Veerman tien minuten na de pauze profiteerde van de geboden ruimte en de 0-3 op het scorebord liet noteren, leek de wedstrijd beslist. 

Ware het niet dat arbiter Joey Kooij in de 65ste minuut een wel heel licht duwtje van Sven Botman in de zestien bestrafte. Haris Vuckic benutte het buitenkansje vanaf de stip namens FC Twente. Lindon Selahi maakte de wedstrijd in de 72ste minuut weer spannend (2-3), maar een zesde treffer in het boeiende duel bleef uit.

Heerenveen blijft middenmoter in de de eredivisie. FC Twente komt maar niet weg van de onderste plaatsen. De club uit Enschede heeft maar 2 punten meer dan Fortuna Sittard, de nummer zestien van de eredivisie. Die positie verplicht aan het einde van het seizoen tot deelname aan de play-offs voor promotie en tegen degradatie.

Ibrahim Dresevic ziet het achterwerk van Rafik Zekhnini van heel dichtbij.
Volledig scherm
Ibrahim Dresevic ziet het achterwerk van Rafik Zekhnini van heel dichtbij. © BSR Agency
FC Twente - sc Heerenveen.
Volledig scherm
FC Twente - sc Heerenveen. © AD