Volledig scherm
Robin van Persie viert zijn hattrick tegen FC Emmen met de wedstrijdbal. © BSR Agency

Hattrickheld Van Persie wil ‘niet in somberheid afsluiten’ na bekerechec

Robin van Persie leidde Feyenoord met zijn eerste hattrick in de eredivisie langs FC Emmen. En daar kon de aanvoerder van de Rotterdammers enkele dagen na de bekerdeceptie tegen Ajax intens van genieten. ,,Ik wil mijn carrière gewoon niet in somberheid afsluiten.‘’

Het was even omschakelen, de voorbije dagen, zo zei Van Persie voor de camera van FOX Sports. ,,Iedere ploeg wil zich vanaf februari richten op de twee prijzen, maar dat betekent niet dat die andere zestien clubs voor spek en bonen meedoen. Dat heb ik na de uitschakeling tegen Ajax ook tegen de ploeg gezegd: iedereen wil winnen, dat heb ik gelukkig ook vaak gedaan. Maar ik heb veel meer verloren in mijn carrière. Daar moet je mee kunnen omgaan.”

,,Dan moet je nieuwe doelen zoeken als sportman; speel met plezier in je sport. Geniet. Nog tien duels te gaan, dan zit het erop voor mij. Ik ga er volop van genieten. Het moment waarop je afscheid neemt, is altijd moeilijk. Natuurlijk wil je op een grandioze manier afscheid nemen, maar dat heb je niet voor het kiezen.