Hakim Ziyech geniet: ‘Al draafden we soms te ver door’

SamenvattingMet een grote glimlach op zijn gezicht wandelde Hakim Ziyech na de thuiszege van Ajax op Lille OSC (3-0) naar de kleedkamer. ,,Het was soms genieten", zei hij. ,,Misschien draafden we een beetje te ver door. Daardoor gingen zij ook schoppen. Maar hier zijn we wel voetballer voor geworden."

Met Ziyech in een hoofdrol draaide Ajax de nummer twee van Frankrijk van vorig seizoen na de 2-0 redelijk dol. Hakje hier, balletje door de benen daar. ,,Misschien gingen we iets te ver in het circus. Maar het was wel even lekker.”

Ziyech erkende ook dat Ajax met de 3-0 goed was weggekomen. ,,Vlak voor rust raakten we de grip op de wedstrijd kwijt", zei hij. ,,En in de slotfase weer even. Dan geven we ook kansen weg. Dat zal zondag tegen PSV beter moeten. Maar ik heb wel vertrouwen in die wedstrijd. We moeten dat duel wel als een ontmoeting in de Champions League benaderen", aldus de spelmaker die zich tegen Lille uit voorzorg liet vervangen. ,,Ik had wat last van een hamstring. Ik wilde geen risico nemen.”

Volledig scherm
Hakim Ziyech. © BSR Agency
  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”