Volledig scherm
Frenkie de Jong. © BSR Agency

Frenkie de Jong: Juve zal niet ontevreden zijn met Ajax

,,Wel lastig natuurlijk", zegt Frenkie de Jong over de loting die Ajax vanmiddag aan Juventus koppelde. ,,Ik heb de wedstrijd tegen Atlético Madrid gezien (Juventus won de return met 3-0 nadat de heenwedstrijd nog met 2-0 werd verloren, red) en toen vond ik ze erg goed.” 

Volledig scherm
© ANP Graphics

Ronaldo blonk in dat duel uit. Door zijn hattrick kwalificeerde Juventus zich uiteindelijk voor de kwartfinales. De uitgesproken Messi-fan De Jong zegt het niettemin leuk te vinden om tegen Ronaldo te kunnen voetballen. ,,Toen ik vroeger in de jeugd speelde, was hij al één van de beste spelers van de wereld. Als je naar zijn statistieken kijkt, dat zijn echt ongekende cijfers.”

De Jong keek vandaag heel erg uit naar de loting, zo gaf hij toe. En daarbij was Barcelona niet de gewenste tegenstander voor de middenvelder die volgend seizoen in Nou Camp te bewonderen is.

Volledig scherm
Technisch directeuren Marc Overmars (Ajax) en Pavel Nedved (Juventus). © REUTERS

,,Vanwege de kwaliteiten die ze hebben en ook wel vanwege de sentimenten die er dan spelen natuurlijk. Liever had ik bijvoorbeeld Tottenham Hotspur gehad. Een voetballende ploeg met veel ex-Ajacieden. Manchester United was mooi geweest als revanche voor de verloren Europa Leaguefinale.”

Ajax speelt eerst in de eigen Johan Cruijf Arena tegen Italiaanse recordkampioen om dan vervolgens de return in Turijn af te werken. Net zoals Ajax in de achtste finales ook eerst zelf in de Arena een resultaat moest zien neer te zetten. ,,Of dat een voordeel of een nadeel is weet ik niet.” De Jong zag Juventus vooral in de Champions League voetballen. ,,En daar maakten ze een heel goede indruk op me. Ik denk dat zij favoriet zijn maar dat was Real Madrid ook tegen ons. Er zijn natuurlijk grotere namen dan Ajax bij de laatste acht. Ze zullen niet ontevreden zijn met Ajax als tegenstander. Maar na de prestatie in Madrid zullen ze ons zeker niet onderschatten denk ik.”

Hidde van Warmerdam keek samen met verslaggevers Mikos Gouka en Maarten Wijfels naar de Champions League loting. Bekijk hier hun commentaar op het treffen tussen Ajax en Juventus: