Volledig scherm
© ANP Sport
2
EINDE
1
  • Felix Passlack 15'
  • Sven Botman 74'
  • Mitchell van Bergen 6'

Fortuna wint van Heerenveen en pakt zeer belangrijke punten in degradatiestrijd

Met een 2-1 overwinning op SC Heerenveen heeft Fortuna Sittard zich vanmiddag een enorme dienst bewezen in de strijd om handhaving in de eredivisie. Het gat met Heracles, koploper van het rechterrijtje, bedraagt nog slechts drie punten.

Spannend zal het vermoedelijk nog wel een tijdje blijven in het rechterrijtje van de eredivisie. Maar bij Fortuna Sittard koesterden ze gistermiddag, direct na afloop van de 2-1 overwinning op SC Heerenveen, voorlopig even het ‘nu’. ,,Een hele slechte wedstrijd van ons”, wist aanvoerder Wessel Dammers na de dramatische voorstelling van beide ploegen. ,,Maar wij zijn blij met de drie punten.”

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna - sc Heerenveen (premium).

Er viel weinig af te dingen op de woorden van de bij Feyenoord opgeleide verdediger. In een tijd dat elk puntje telt voor de Limburgers, is een zege op subtopper SC Heerenveen een welkome opsteker. Al was het maar omdat concurrenten als FC Twente en PEC Zwolle eveneens de volle buit behaalden afgelopen weekeinde, terwijl VVV en ADO Den Haag een punt pakten tegen respectievelijk FC Utrecht en Vitesse. In die zin was een driepunter tegen de Friezen feitelijk bittere noodzaak.

Vermakelijk was de ontmoeting allesbehalve in Zuid-Limburg, waar SC Heerenveen al vroeg de leiding nam via Mitchell van Bergen. De buitenspeler rondde fraai voorwerk van Joey Veerman kundig af. Na de 1-1 van Felix Passlack ontpopte zich een wedstrijd, waarin beide ploegen nauwelijks kansen creëerden en de uiteindelijke 2-1 ontstond uit de kluts. Verdediger Sven Botman werkte een vrije trap van George Cox schlemielig achter zijn keeper Filip Bednarek.

Tot vreugde van Dammers, die weet dat de Limburgers weer alle perspectief hebben op een langer abonnement op de eredivisie. ,,Met dank aan onze instelling”, concludeerde hij. ,,We zijn tegen Heerenveen beloond voor ons harde werken.”