Jeffry Fortes in het shirt van Excelsior.
Volledig scherm
Jeffry Fortes in het shirt van Excelsior. © BSR Agency

Fortes hoopt nog altijd op overstap naar Sparta: ‘Ach, ze fluiten maar bij Excelsior’

Een zo snel mogelijke overgang naar Sparta. Dat is waar Excelsior-speler Jeffry Fortes op inzet. Tot dusver hebben de onderhandelingen tussen de Rotterdamse clubs evenwel nog niet tot overeenstemming geleid. Tot frustratie van de verdediger. ,,Ik wil zo snel mogelijk vertrekken.” 

Sparta had de hoop dat Excelsior-verdediger Jeffry Fortes nu al speler van de Spangenaren zou zijn. En dat hij zondag, wanneer de ploeg van Henk Fraser de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Ajax, dus al inzetbaar zou zijn voor de club waar hij per 1 juli van dit jaar hoe dan ook onder contract staat. Tot dusver zijn de Rotterdamse rivalen evenwel nog niet tot overeenstemming gekomen. Tot frustratie van Fortes. ,,Ik heb al eerder aangegeven dat ik zo snel mogelijk naar Sparta wil vertrekken. Ik hoop dat er snel een oplossing komt, zodat ik nu al de overstap kan maken.”

Struikelblok is vooralsnog de vergoeding die de Kralingers verlangen voor de 30-jarige verdediger, naar verluidt meer dan 100.000 euro. Dat bedrag willen ze op Het Kasteel niet betalen voor de routinier. Verre van zelfs. ,,Het hoort waarschijnlijk allemaal bij het spel”, verzucht Fortes. ,,Ik kan niet meer doen dan afwachten.”

Een deel van de Excelsior-supporters is inmiddels wel klaar met Fortes, tot de winterstop de best presterende speler op Woudestein. Afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen FC Dordrecht, toen de verdediger door coach Ricardo Moniz op de bank werd geposteerd, klonken boze fluitconcerten in zijn richting. ,,Ach, dat interesseert me niet”, stelt het Sparta-target op zijn beurt. ,,Ik weet dat ik me altijd voor de volle honderd procent heb ingezet voor Excelsior. Dat een deel me nu uit wil fluiten, ach, ze doen maar.”

Behalve Fortes, hoopt Henk Fraser op korte termijn ook nog een extra aanvaller te begroeten aangezien hij Lars Veldwijk (vertrokken naar Jeonbuk Hyunda in Zuid-Korea) en Halil Dervisoglu (naar Brentford) kwijtraakte. Pikant genoeg lijkt laatstgenoemde dé kandidaat, nu het aantrekken van Lassina Traoré (Ajax), Ferdy Druijff (AZ) of Kaj Sierhuis (FC Groningen) lastig wordt. Brentford gaat Dervisoglu mogelijk alsnog verhuren. En aangezien hij al speelminuten maakte voor de Engelse club, is een overgang naar Sparta de enige optie. Spelers mogen in één seizoen immers slechts twee ploegen dienen.

Henk Fraser.
Volledig scherm
Henk Fraser. © Pim Ras Fotografie