Galgenwaard van FC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Galgenwaard van FC Utrecht. © ANP

Financiële pijn te overzien: Clubs staan niet op omvallen, maar toekomst is onzeker

Effect coronaDe stadions zijn dicht, alle trainingscomplexen liggen er verlaten bij. Geen wedstrijden betekent geen inkomsten. De vraag lijkt gerechtvaardigd hoe lang clubs in het betaald voetbal dit nog volhouden.

Door Mikos Gouka

Alle clubs in Nederland zeggen hetzelfde. Er komt geen geld meer binnen. Een rondgang langs de clubs levert veelal dezelfde antwoorden op. De huidige situatie? Die doet pijn, maar is financieel gezien nu nog te overzien. De inkomsten van dit seizoen zijn immers al vrijwel allemaal binnen. Maar als er naar een langer periode wordt gekeken? ,,Dat is nog niet te overzien’’, zegt Paul van der Kraan, directeur van FC Twente.

  1. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
    Video

    Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

    De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.