Volledig scherm
Robin van Persie lacht op de training, met links Giovanni van Bronckhorst. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord zonder Haps op trainingskamp in Zwitserland

Nadat de spelers van Feyenoord vanochtend nog een openbare training afwerkten, is de selectie vanmiddag vertrokken richting Zwitserland voor een trainingskamp. In totaal stappen er 27 spelers op de chartervlucht van Rotterdam naar Bern. 

Ridgeciano Haps ontbreekt aan boord. Volgens de Rotterdamse club lijkt hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen ,,in elk geval voor een aanzienlijk deel'' te moeten missen.

Ook de WK-gangers van Feyenoord (de Deen Nicolai Jørgensen, de Australiër Brad Jones, de Marokkaan Sofyan Amrabat en de Peruaan Renato Tapia) ontbreken in de Rotterdamse spelersgroep. Karim El Ahmadi keert waarschijnlijk helemaal niet meer terug bij Feyenoord. De Marokkaanse international is naar verluidt dicht bij een overstap naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië.

Na aankomst op het vliegveld van Bern zet de selectie koers naar Thun, waar het tot en met zaterdag verblijft. Feyenoord werkt in Zwitserland niet alleen een aantal trainingen af, de ploeg neemt ook deel aan de 54ste editie van de Uhrencup. Daarin neemt Feyenoord het op tegen Zwitsers kampioen Young Boys (woensdag 18:00 uur) en FC Basel (vrijdag 20:00 uur).

  1. ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’
    Voetbalpodcast

    ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’

    Een tikkeltje verwond en aangeslagen beginnen koploper PSV en Feyenoord zondagmiddag in Eindhoven aan de kraker in de eredivisie. Zowel de kampioen als de Rotterdammers moet winnen. PSV om Ajax van het lijf te houden, Feyenoord om de marge met AZ niet als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Verslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou nemen alle onderwerpen onder leiding van presentator Etienne Verhoeff onder de loep in de nieuwe AD Voetbalpodcast.