Volledig scherm
© BSR Agency

Feyenoord wil seizoen niet nu al beëindigen en baalt van gebrek aan eenheid

Feyenoord vindt het nog te vroeg om te zeggen of er definitief een streep moet door het huidige eredivisieseizoen. Algemeen directeur Mark Koevermans benadrukt dat de tijd moet worden genomen voor een zorgvuldige afweging.

,,Sommige clubs wilden vandaag de stekker er al uit trekken”, doelt hij in een verklaring op de clubsite op onder meer Ajax, PSV en AZ. ,,Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld. Omdat vanzelfsprekend de veiligheid van spelers, supporters, clubmedewerkers, scheidsrechters en trainers voorop staat.’

,,We gaan echt geen risico’s nemen of iets doen tegen de adviezen in van het RIVM. Maar feit is dat niemand nu weet hoe de situatie bijvoorbeeld in de loop van juni of juli is. Laat ons dus rustig de ontwikkelingen de komende weken afwachten. Definitief een streep onder het seizoen zetten, kan over een paar weken altijd nog.”

Hoewel in België vandaag werd besloten de competitie te beëindigen, wijst Koevermans erop dat in vrijwel alle Europese competities de ontwikkelingen worden afgewacht voordat er een definitief besluit valt.

,,Een niet afgemaakte competitie is voor iedereen immers sportief zeer onbevredigend, voor zowel spelers als supporters. Bovendien is de financiële impact voor clubs groot, wanneer je er een streep onder zet. Dus laten we onszelf de tijd gunnen zaken goed op een rij te zetten.”

Algemeen directeur Mark Koevermans vindt dat veel clubs voor hun beurt praten.
Volledig scherm
Algemeen directeur Mark Koevermans vindt dat veel clubs voor hun beurt praten. © ANP Sport

Gebrek aan eenheid

Koevermans zegt het jammer te vinden dat een aantal clubs zich niet heeft gehouden aan de afspraak om gezamenlijk op te trekken. ,,Dat is misschien goed voor de eigen pr maar niet goed voor de uitstraling van het voetbal als geheel. In deze toch al verwarrende tijden, moet je eenheid met alle clubs uitstralen en zoeken naar een gezamenlijke oplossing.”

Het niet uitspelen van de competitie zal voor Feyenoord ook grote financiële gevolgen hebben, benadrukt Koevermans. ,,De financiële impact die het coronavirus nu al op Feyenoord heeft fors. Bij een grote club als Feyenoord heb je het over miljoenen die we nu mislopen, terwijl het gros van de uitgaven wel gewoon door gaat. We hebben als clubs ook een grote verantwoordelijkheid naar al ons personeel. Dat is ook een aspect dat we mee moeten wegen.”

Poll

De eredivisie moet per direct stopgezet worden

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
100836 stemmen