Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Oguzhan Özyakup 2'
  • Nicolai Jørgensen 64'
  • Luis Sinisterra 80'

Feyenoord klopt ook Emmen en zet opmars voort onder Advocaat

Feyenoord blijft uitstekend presteren onder Dick Advocaat. FC Emmen werd in de Kuip met 3-0 verslagen, waardoor de Rotterdammers ook in het tiende competitieduel onder de opvolger van Jaap Stam ongeslagen bleven.

De debuterende aanwinst Oguzhan Özyakup opende al na iets meer dan anderhalve minuut de score in De Kuip. De huurling van Besiktas veroverde zelf de bal op het middenveld, waarna Feyenoord er via Luis Sinisterra, Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra snel uit kwam. Toornstra legde de bal in het strafschopgebied breed op de meegelopen Özyakup, die de 1-0 binnen schoot en zo de snelst scorende debutant ooit van Feyenoord werd.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

De Rotterdammers ontsnapten aan het begin van de tweede helft een paar keer aan de gelijkmaker. Keeper Justin Bijlow hield Kerim Frei twee keer van scoren af en plukte ook een vrije trap van Glenn Bijl uit de kruising. Na de 2-0 in de 64ste minuut van Nicolai Jørgensen, die de bal uit een vrije trap vanaf de linkerkant van Steven Berghuis bij de eerste paal intikte, was de wedstrijd beslist. In de slotfase kwam ook Sinisterra nog tot scoren, waarna de nieuwe Slowaakse spits Robert Bozenik als invaller debuteerde.

Volledig scherm
© ANP Sport

In oktober leek het seizoen van de Rotterdammers al verloren, maar onder leiding van Advocaat zijn ze bezig aan een indrukwekkende opmars. Met de 72-jarige Hagenaar langs de lijn is Feyenoord na tien competitieduels (acht gewonnen, twee gelijk) nog altijd ongeslagen. De laatste Feyenoord-trainer die in zijn eerste tien eredivisiewedstrijden ongeslagen bleef, was Willem van Hanegem in 1992 (zes keer winst, vier keer gelijk). 

De landskampioen van 2017 werkte zich onder Advocaat vanaf de twaalfde plek beomhoog naar de derde plaats. Volgende week kan Feyenoord in Alkmaar wellicht de aansluiting vinden bij de top 2.

Feyenoord FC Emmen
Volledig scherm
Feyenoord FC Emmen © AD