Volledig scherm
Doelpuntenmaker Bart Ramselaar wordt gefeliciteerd door Mark van der Maarel (links). © BSR Agency
0
EINDE
1
  • Bart Ramselaar 81'

FC Utrecht weet weer wat winnen is dankzij trefzekere Ramselaar

FC Utrecht heeft na drie nederlagen op rij weer eens een overwinning geboekt in de eredivisie. De al weken gepasseerde Bart Ramselaar schoot FC Utrecht als invaller voorbij FC Groningen: 0-1.

Volledig scherm
Joel Asoro van FC Groningen in duel met Justin Hoogma van FC Utrecht. © ANP Sport

Door Tim Reedijk

Trainer John van den Brom had wijzigingen aangekondigd bij FC Utrecht na de smadelijke nederlaag thuis tegen RKC (0-1), maar verving in de praktijk alleen Jean-Christophe Bahebeck voor Václav Cerny. Dat betekende dat Ramselaar opnieuw op de bank begon. De rentree van de 23-jarige middenvelder bij FC Utrecht is vooralsnog geen onverdeeld succes, vandaag was zijn rol als invaller cruciaal.

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - FC Utrecht (Premium)

Volledig scherm
Ramselaar maakt de 0-1 namens FC Utrecht. © ANP Sport
Volledig scherm
Teleurstelling bij de spelers van FC Groningen. © ANP Sport

FC Utrecht was namelijk hard op weg om voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren te komen. Gyrano Kerk worstelde opnieuw met zichzelf, maar zijn vooractie voorafgaand aan het doelpunt van Ramselaar was dik in orde. De invaller schoot de bevrijdende 0-1 tien minuten voor tijd achter Sergio Padt. Dat gebeurde in een fase, of beter gezegd een helft, waarin FC Groningen meer aandrong dan de bezoekers. Doelman Maarten Paes redde bijvoorbeeld heel fraai op een schot van Groninger Deyovaisio Zeefuik.

FC Utrecht was in het eerste bedrijf wat sterker, een helft waarin het tempo laag was en het spel slordig. En dan met name van FC Groningen, dat niet de indruk wekte dat het zich graag wilde herstellen van de nederlaag bij Fortuna Sittard vorige week. Simon Gustafson (oog in oog met Padt) en Kerk (bal van de lijn) verzuimden FC Groningen in de eerste helft al een tik uit te delen. Dus moest invaller Ramselaar dat maar doen, na 357 doelpuntloze minuten van zijn club.

Volledig scherm
Charlison Benschop van FC Groningen in een luchtduel met Justin Hoogma van FC Utrecht. © ANP Sport

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: