Volledig scherm
© ANP

FC Emmen staakt kaartverkoop vanwege Ajax

De prestaties van Ajax in de Champions League houden de gemoederen bezig. Omdat de wedstrijden van de 33e en voorlaatste speelronde in de eredivisie mogelijk worden verplaatst, besloot FC Emmen donderdag de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen uit te stellen. 

,,In verband met een eventuele verplaatsing van de wedstrijden in speelronde 33, gaat de ticketverkoop donderdagmiddag niet door. Houd uw mail, de website en social media in de gaten!’', meldt FC Emmen aan de supporters. 

De wedstrijd tussen Emmen en Groningen staat gepland voor zondag 28 april. Ajax speelt die dag in Doetinchem tegen De Graafschap. Omdat de Amsterdammers enkele dagen later voor het eerst aantreden in de halve eindstrijd van de Champions League, is het plan alle negen wedstrijden van die speelronde in de eredivisie te verplaatsen.  

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.