De Emmen spelers juichen na de eerste goal.
Volledig scherm
De Emmen spelers juichen na de eerste goal. © BSR Agency
3
EINDE
0
  • Nikolai Laursen 49' 74'
  • Marko Kolar 56'

FC Emmen na zege op VVV dichtbij handhaving

Opnieuw bewees FC Emmen beresterk te zijn aan de Oude Meerdijk. Vanavond werd VVV met een 3-0 nederlaag terug naar Venlo gestuurd.

Door Dennis van Bergen

In zijn manier van juichen school enig routine, vanavond, kort na de 3-0 overwinning van FC Emmen op VVV. Dick Lukkien balde zijn vuist, omhelsde zijn assistenten, en stak vervolgens een dikke duim op richting het publiek. Wat wil je ook als coach van een aan de Oude Meerdijk haast onverslaanbaar team. Voor zo iemand voelt een zege op een directe concurrent uit Noord-Limburg bijna als iets vanzelfsprekends.

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - VVV-Venlo (Premium)

Kolar viert zijn goal.
Volledig scherm
Kolar viert zijn goal. © ANP Sport

De ontlading was niettemin groot bij Lukkien en zijn spelers. De overwinning op VVV betekent voor de club uit Drenthe dat de teller nu op 32 punten staat. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is dat een zeer comfortabele uitgangspositie. Gewoonlijk volstaan 34 punten immers om als club rechtstreeks in de eredivisie te blijven. Vandaar het bescheiden feestje dat zich na de overwinning op de Limburgers voltrok in Emmen.

Nikolai Laursen.
Volledig scherm
Nikolai Laursen. © BSR Agency

Scherp begin tweede helft

Na een eerste helft waarin nauwelijks iets noemenswaardigs was gebeurd, startte de ploeg van Lukkien na rust ouderwets scherp. Nikolai Laursen zorgde al binnen vier minuten voor de openingstreffer. Hij verschalkte VVV-keeper Thorsten Kirschbaum, die voor de pauze nog tweemaal prima had opgetreden. Na een fraaie solo van Sergio Peña tekende Marko Kolar vervolgens snel voor de 2-0.

Daarmee was het duel al vroeg beslist. Eenvoudigweg omdat VVV aanvallend te onmachtig was en omdat er geen maat meer stond op de scoringsdrang bij FC Emmen. Met de 3-0 gaf Laursen zijn prima optreden nog meer cachet.

Voor Hans de Koning betekende de 3-0 zijn eerste nederlaag als coach van VVV. De voorgaande zeven duels bleef hij steeds ongeslagen met zijn team. Te wanhopen hoeven ze in De Koel overigens nog niet. Het gat met Fortuna Sittard, de nummer zestien op de ranglijst, is nog altijd twee punten.

De Emmen spelers vieren een goal.
Volledig scherm
De Emmen spelers vieren een goal. © ANP Sport
De Emmen-fans.
Volledig scherm
De Emmen-fans. © BSR Agency