Ernest Faber in gesprek met Jorrit Hendrix.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Faber in gesprek met Jorrit Hendrix. © BSR Agency

Faber kwam bij PSV altijd weer terug: ‘Een hartelijk mens’

VideoVanuit zijn ouderlijk huis in Eindhoven kon hij aan een stuk rechtdoor naar het Philips Stadion. Nu is Ernest Faber de nieuwe trainer van PSV. Voorlopig, althans.

Quote

Ernest is een hartelijk mens.

Stan Valckx

,,Een ongecompliceerd mens”, zei Guus Hiddink deze week over Ernest Faber (48), die ook de komende vijf maanden nog trainer van PSV is. De nieuwe adviseur van de Eindhovense club ziet momenteel een heel andere Faber aan het werk dan de jonge en misschien een tikkeltje te ambitieuze veertiger die in 2013 al aan de knoppen wilde draaien bij PSV.

Twee Groningse jaren hebben hem duidelijk meer senioriteit gegeven. ,,Hij kan goed met spanningen omgaan en blijft met hulp van een dosis humor vaak verbazingwekkend rustig”, vindt voormalig FC Groningen-boegbeeld Hans Nijland, die hem twee jaar van nabij meemaakte als trainer en onder de indruk raakte. ,,Ik denk dat hij kan verrassen bij PSV en dat het wel eens een beter dan verwachte match kan blijken te zijn.”

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.