De schaal. Inzet: de eerste speelronde van de eredivisie in 1956.
Volledig scherm
De schaal. Inzet: de eerste speelronde van de eredivisie in 1956. © Stanley Gontha, Sportgeschiedenis

Eredivisie 2021/22: historische duels in eerste speelronde, Go Ahead en Heerenveen trappen af

De eredivisie bestaat komend seizoen 65 jaar en de KNVB en de clubs vieren die mijlpaal met een paar historische affiches in de eerste speelronde. Willem II - Feyenoord en FC Utrecht - Sparta zijn twee duels in het openingsweekeinde van 14 en 15 augustus. Bij de geboorte van de eredivisie in 1956 werden deze duels ook afgewerkt in de eerste ronde.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Management: Geertruida stelt geen onredelijk hoge eisen en heeft intentie om bij Feyenoord te blijven

    Management: Geertruida stelt geen onredelijk hoge eisen en heeft intentie om bij Feyenoord te blijven

    Lutsharel Geertruida betreurt de commotie die is ontstaan nu Feyenoord heeft laten weten de stekker uit de contractonderhandelingen met de speler van Jong Oranje te hebben getrokken. Technisch directeur Frank Arnesen liet gisteren aan deze krant weten dat Feyenoord niet kan voldoen aan het salaris dat de rechtsback wil verdienen indien hij zijn nog een seizoen doorlopende contract openbreekt en verlengt.