Volledig scherm
Marco van Ginkel. © Joep Leenen

Drama voor Van Ginkel: acht maanden 'out' na knie-operatie

Marco van Ginkel zal wederom maandenlang moeten toekijken. De middenvelder is (weliswaar succesvol) geopereerd aan een knieblessure en staat daardoor zo'n acht maanden aan de kant, zo laat zijn werkgever Chelsea weten.

De Londenaren verhuurden Van Ginkel de afgelopen seizoenen tot drie keer toe aan PSV, waar hij vorig seizoen zelfs aanvoerder was. Met de ex-middenvelder van Vitesse als captain veroverden de Eindhovenaren de landstitel.

Eerder werd al bekend dat het niet tot een nieuwe verhuurperiode aan PSV zou komen, de nieuwe operatie zorgt ervoor dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen. Het gaat bij Van Ginkel om de rechterknie, hetzelfde gewricht dat hem al meerdere keren serieus parten speelde.

Kort na zijn overstap van Vitesse naar Chelsea raakte hij al zwaar geblesseerd aan die rechterknie. Voorafgaand aan het seizoen 2016/17 (kort na zijn eerste periode in Eindhoven) ging het wéér mis. Afgelopen seizoen kreeg hij wederom last van het gewricht. Van Ginkel heeft bij Chelsea nog een contract tot de zomer van 2020.

  1. ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’
    Voetbalpodcast

    ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’

    Een tikkeltje verwond en aangeslagen beginnen koploper PSV en Feyenoord zondagmiddag in Eindhoven aan de kraker in de eredivisie. Zowel de kampioen als de Rotterdammers moet winnen. PSV om Ajax van het lijf te houden, Feyenoord om de marge met AZ niet als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Verslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou nemen alle onderwerpen onder leiding van presentator Etienne Verhoeff onder de loep in de nieuwe AD Voetbalpodcast.