Volledig scherm
Matthijs de Ligt torent hoog boven John Stones en Kyle Walker uit en kopt Nederland op gelijke hoogte met Engeland: 1-1 © EPA

De Ligt: Mijn timing bij corners wordt steeds beter

Matthijs de Ligt (19) was tegen Engeland wederom van grote waarde in aanvallend opzicht. Zijn rake kopbal zette Nederland op koers naar de finale tegen Portugal. De verdediger herstelde daarmee de fout die hij eerder dat duel maakte bij de 1-0 voor Engeland, die viel uit een strafschop na een overtreding van De Ligt. ,,Ik was bij die fout al bezig met het vervolg, dat had ik niet moeten doen.”

Denk je bij de corners die Oranje krijgt ook al aan het vervolg? Die vliegen er de laatste tijd namelijk wel heel vaak in. Tegen Juventus, Tottenham Hotspur, Duitsland en nu weer tegen Engeland?
De Ligt: ,,Hahaha. Ja, ik vind het altijd wel leuk als er weer een corner is. Dan denk ik: daar komt-ie weer.’’

Dat denken de tegenstanders niet meer. Die voelen inmiddels angst.
,,Ik weet dat ik goed in de lucht ben. Als de bal goed is, kan ik van heel veel spelers winnen. Die bal van Memphis (de 1-1 tegen Engeland, red.) was dit keer goed.’’

Frenkie de Jong vertelt dat je enorm werkt aan jouw sprongkracht.
,,Daar werk ik zeker driemaal per week aan. Mijn timing wordt steeds beter. En we maken een plan. We blokken een tegenstander, deze keer deed Donny van de Beek dat. Dan krijg je net de tijd en ruimte om te kunnen scoren.”

Die tijd neem je ook wat betreft jouw toekomst, het besluit waar je volgend seizoen speelt.
Met een glimlach: ,,Daar neem ik alle tijd voor. Dat komt wel goed.’’