Volledig scherm
John de Jong. © BSR/SOCCRATES

De Jong over Bergwijn: ‘Hoop dat Ajax andere spelers op lijstje heeft staan’

Steven Bergwijn gaat onder geen enkel beding naar Ajax, zo hebben trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong namens PSV laten weten. ,,Ik hoop dat Ajax andere spelers op het lijstje heeft staan, want het gaat niet gebeuren”, zegt De Jong. Niet voor 30 miljoen, niet voor 40 miljoen, 50 miljoen, 60 miljoen of nog meer. ,,PSV verkoopt geen belangrijke spelers aan Ajax”, zegt De Jong. 

De technisch manager reageerde net als trainer Mark van Bommel, die het nog iets kernachtiger samenvatte. Er was geen woord Spaans bij zijn reactie. ,,Het gaat niet gebeuren”, zo reageerde Van Bommel met een gezicht dat stelliger dan stellig stond. ,,Wij verkopen geen spelers aan Ajax.”

De Telegraaf meldde dinsdag dat Bergwijn bij Ajax op de radar is gekomen en dat zijn zaakwaarnemer contact heeft gehad met de Amsterdammers. PSV vindt het een verkeerd signaal om kernspelers aan Ajax te verkopen. ,,Wij zijn drie keer kampioen geworden in de laatste vijf jaar. Spelers verkopen aan onze concurrent is er niet bij”, aldus De Jong. 

Volledig scherm
Steven Bergwijn. © BSR Agency