Volledig scherm
Luigi Bruins en Jurien Gaari. © BSR Agency

Bruins: Kunnen het onszelf verwijten

Na vijf jaar in de eredivisie is het doek gevallen voor Excelsior. De degradatie na het 1-1 gelijkspel tegen een tiental van RKC Waalwijk doet aanvoerder Luigi Bruins pijn. 

,,Ik denk dat we het onszelf kunnen verwijten. Iedereen: van bovenaf, de kleedkamer en daarbuiten", zei Bruins voor de camera van FOX Sports. ,,Een plan B is er eigenlijk nooit geweest.”

Excelsior begon voortvarend aan de eredivisie en stond zelfs een tijdje achtste, maar kelderde daarna op de ranglijst met nacompetitie tot gevolg. ,,In het begin pakten we nog punten en speelden we sprankelend voetbal. Daarna werd het minder", aldus Bruins, die door de degradatie transfervrij is. ,,Het liefst zou ik hier blijven. Nu zie ik het wel de komende tijd. Eerst deze klap verwerken.” 

‘We knepen hem wel’

Bij RKC Waalwijk heerste een euforische stemming na het bereiken van de finale van de play-offs. Captain Henrico Dorst kneep hem wel in de slotfase, want Excelsior kreeg legio kansen ,,Dan zit het wel een beetje mee. Maar ik denk dat we dit hebben afgedwongen over twee wedstrijden.”

Volledig scherm
Henrico Drost (RKC) en Luigi Bruins. © BSR Agency