Cyriel Dessers troost Daley Blind.
Volledig scherm
Cyriel Dessers troost Daley Blind. © Pim Ras Fotografie

Blind erkent fout bij tegengoal: ‘Daar loop ik niet voor weg’

Een verdedigingsfout van Daley Blind resulteerde vandaag in een kostbare verliespartij van Ajax bij Heracles Almelo (0-1). Daardoor kan AZ volgende week in de topper op gelijke hoogte komen met de kampioen van de eredivisie. ,,Het is duidelijk dat we niet in ons beste doen zijn.”

De nederlaag in Almelo was alweer de derde op rij voor Ajax in een uitduel. Volgens Blind geen reden voor zorgen in het Amsterdamse kamp.  ,,Nee, ik maak me niet zo snel zorgen. We weten wat we kunnen en daar moeten we terug naartoe. Daar zal je keihard voor moeten knokken en het komt je niet aanwaaien, maar het is duidelijk dat we niet in ons beste doen zijn. 

Het was Blind die zich voorafgaand aan de enige treffer van het duel gemakkelijk liet wegzetten door Cyriel Dessers. Te makkelijk, zo wist hij ook zelf. ,,Daar loop ik niet voor weg”, was hij er kort over voor de camera van FOX Sports. 

Bekijk hier de samenvatting van Heracles - Ajax (Premium).

Volledig scherm
© ANP Sport

Nu komt er voor Ajax nog een loodzware week aan met op donderdag de return tegen Getafe en drie dagen later de topper tegen AZ. Kan Blind drie zware wedstrijden in een week al aan, zo kort na zijn terugkeer van een hartspierontsteking? ,,Persoonlijk voel ik me goed, maar het is een mentaal zware periode voor me geweest. Dat vreet soms aan je en lichamelijk doet dat soms wat met je. Ik leg mezelf ook veel druk op, want ik wil er meteen weer staan voor het team. De afgelopen wedstrijden ging het vaak positief ondanks dat ik nog niet op het niveau van de afgelopen seizoenshelft zat en vandaag was het ondermaats. Donderdag sta ik er weer, maak je maar geen zorgen. We gaan er voorzichtig mee om en ik vertrouw de artsen van Ajax en het AMC daar volledig in.”

Volledig scherm
© BSR Agency