Volledig scherm
Raily Ignacio protesteert iets te hevig en krijgt rood van scheidsrechter Daan Schaper. © BSR Agency

Bizar: AFC-speler krijgt rood na slokje water uit bidon

AFC-speler Tim Linthorst zal zijn eerste wedstrijd van 2020 niet snel vergeten. De verdediger van de Amsterdamse tweeddivisionist werd vanmiddag tegen De Treffers (2-2) uit het veld gestuurd omdat hij een slokje water had gedronken.

Linthorst kreeg van scheidsrechter Daan Schaper in blessuretijd zijn tweede gele kaart toen hij na een reeds afgeslagen aanval een bidon achter de doellijn pakte om snel iets te drinken. Dat dat niet mag, bleek niemand te weten op sportpark Goed Genoeg, waar de gemoederen hoog opliepen in de slotfase.

AFC, dat in de 88ste minuut uit een strafschop op gelijke hoogte was gekomen, eindigde het duel zelfs met negen man. Ook Raily Ignacio kon namelijk inrukken. De aanvaller kreeg geel wegens protesteren en een tweede gele kaart omdat hij maar bleef mekkeren bij de scheidsrechter.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.