Tom Beugelsdijk brak in december in de wedstrijd tegen FC Groningen zijn pols.
Volledig scherm
Tom Beugelsdijk brak in december in de wedstrijd tegen FC Groningen zijn pols. © BSR_AGENCY

Beugelsdijk keert na lange tijd terug bij ADO, Summerville onzeker

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag Tom Beugelsdijk terug. De verdediger zit morgen in en tegen Heerenveen voor het eerst weer bij de selectie. Ondanks zijn langverwachte terugkeer is het optimisme niet groot, want de afwezigheid van Crysencio Summerville is waarschijnlijk alweer de volgende tegenvaller.

Met angst en beven gaat ADO morgen naar Heerenveen. De nummer 17 van de eredivisie ging in de laatste twee uitwedstrijden al hopeloos onderuit en nu heeft het er alle schijn van dat Crysencio Summerville niet kan spelen. De 18-jarige Feyenoord-huurling kreeg in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen PSV een schop op zijn enkel en heeft deze week vaker niet dan wel getraind.

Als Summerville er morgen niet bij is, moet Alan Pardew dus wéér wat anders proberen. De Engelse trainer had in vijf wedstrijden sinds de winterstop al 21 spelers nodig. Summerville was voor hem één van de weinige zekerheidjes. Ook omdat Pardew ook wel weet dat de vleugelflitser één van de weinige spelers in zijn selectie is die uit het niets iets kan creëren.

,,Hij is een belangrijke speler, maar we hebben opties”, zegt de Engelsman zelfverzekerd. De aanstaande terugkeer van Tom Beugelsdijk zorgt ook voor enig optimisme in het Haagse kamp. Pardew haalt hem voor het eerst bij de selectie, al zal de rijzige verdediger niet beginnen. ,,Maar door zijn aanwezigheid geeft Big Tom het team al een boost”, zegt Pardew.

De kritiek die aanzwelt, zegt de trainer niet veel te doen. ,,Ik moet de club redden van degradatie en ben alleen daarmee bezig. Ik verander veel om ook het seizoen dat we hebben te veranderen.”