Bart Nieuwkoop als huurling van Willem II tegen Feyenoord, de club waar hij na de zomer terugkeert.
Volledig scherm
Bart Nieuwkoop als huurling van Willem II tegen Feyenoord, de club waar hij na de zomer terugkeert. © BSR Agency

Bart Nieuwkoop terug naar Feyenoord

Feyenoord haalt Bart Nieuwkoop komend seizoen terug naar de Kuip. De 24-jarige rechtsback is dit seizoen op huurbasis gestald bij Willem II, waar hij zeventien competitiewedstrijden in actie kwam. Feyenoord gaat er vanuit dat de huidige rechtsachter Rick Karsdorp komend seizoen niet meer terugkeert bij de club. 

Door Mikos Gouka

Karsdorp staat nog onder contract in de Serie A bij AS Roma, al gaf de huidige trainer Paulo Fonseca afgelopen zomer wel aan dat de Nederlander niet in de plannen van hem voor zal komen. Nieuwkoop staat nog één jaar onder contract bij Feyenoord. De Zeeuw brak in het seizoen 2016/2017 door bij de club waar hij in de opleiding speelde. Hij was zelfs basisspeler op 14 mei 2017 toen Feyenoord de landstitel veroverde in de thuiswedstrijd tegen Heracels Almelo. In de seizoenen die volgden stagneerde zijn ontwikkeling mede door enkele periodes met blessureleed.

Zoals de zaken er nu voorstaan, zal Nieuwkoop met Lutsharel Geertruida moeten vechten voor een basisplek komend seizoen als rechtsback.

Dick Advocaat, die naar alle waarschijnlijkheid ook volgend seizoen aan het roer staat in de Kuip, prees vlak voor de competitie werd stilgelegd door het coronavirus nog het spel van Nieuwkoop in de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II. De Rotterdammers wonnen die wedstrijd met 2-0 en Nieuwkoop maakte de negentig minuten vol als directe tegenstander van gelegenheidslinkerspits Ridgeciano Haps.