Volledig scherm
Ludovit Reis verruilt FC Groningen voor FC Barcelona. © BSR Agency

Barça hangt prijskaartje van 100 miljoen om nek van Groninger Ludovit Reis

Ludovit Reis heeft zijn droomtransfer te pakken. De 18-jarige middenvelder verhuist van FC Groningen naar FC Barcelona. De eredivisieclub ontvangt nu ruim 3,2 miljoen euro, maar dat bedrag kan via bonussen oplopen tot naar verluidt zo’n 7,5 miljoen euro.

Reis ondertekende een contract voor drie jaar bij de Spaanse topclub, met een optie op nog twee seizoenen. Barcelona heeft een gelimiteerde afkoopsom van 100 miljoen euro laten opnemen in het contract. De geboren Haarlemmer volgt het spoor van Ajacied Frenkie de Jong, die de eredivisie ook verruilt voor de kampioen van La Liga. Het is de bedoeling dat Reis in de voorbereiding start bij de hoofdmacht. Mogelijk wordt hij daarna doorgeschoven naar het tweede elftal om te wennen aan het niveau.

Reis werd in 2015 opgenomen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij debuteerde in september 2017 in een bekerwedstrijd en maakte een maand later tegen Sparta zijn eerste doelpunt in de eredivisie. De destijds 17-jarige Reis werd daarmee de eerste doelpuntenmaker in de eredivisie die op of na 1 januari 2000 is geboren. De geboren Haarlemmer speelde in zijn eerste seizoen zestien competitieduels in de hoofdmacht, dit seizoen kwam hij tot 29 wedstrijden. Reis speelde zich daarbij in de kijker bij Barcelona.

,,In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord’', zei Hans Nijland, de vertrekkende algemeen directeur. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus is de transfer van Reis ‘’een compliment aan alle geledingen binnen de club”.